12 mei: Herman Finkers’ Missa in Mysterium in Bonifatiuskerk

Zondag 12 mei om 16.00 uur is in de Bonifatiuskerk Herman Finkers’ muziekproject Missa in Mysterium en wel tijdens de viering van de Eucharistie waarin zal voorgaan pater Marc Loriaux o.s.b. Missa in Mysterium is een gregoriaanse meezingmis! De nadruk ligt op de schoonheid en het Mysterie.

Muzikaal wordt de liturgie ondersteund door de Vrouwenschola Wishful Singing. Even uniek is dat Herman Finkers bij dit muzikaal en liturgisch project jongeren betrekt. Zo zingen en werken mee: leerlingen van het Leeuwarder Christelijk Gymnasium Beyers Naudé, ons eigen jeugdkoor Sint-Vitus en andere jongeren uit ons bisdom.

Een bijzondere liturgie op een bijzondere dag: moederdag. Uitgerekend die dag is subliem om samen met alle generaties voor God, Bron van alle ouderschap, te verschijnen met de mystiek van muzikale schoonheid.

De toegang is gratis! Zoals in elke Eucharistie zal er een collecte zijn. Waar de toegang gratis is… geldt ook: vol is vol. Om teleurstelling bij de kerkdeur te voorkomen kunt u ook reserveren via de website http://www.missainmysterium.nl. Te zijner tijd verschijnt op die website een module voor plaatsreservering.

Missa in Mysterium (kortweg MiM) is een initiatief van cabaretier Herman Finkers. Met cabaret heeft de MiM niets van doen. Het is een gregoriaanse meezingmis! Gregoriaans én meezingen is meestal onmogelijk. Herman Finkers heeft daarop zelf muziek geschreven, een meezingmis met de naam Missa in Mysterium. Daarbij ligt de nadruk op de schoonheid en het Mysterie.