15-06 Sint-Vitusdag

Een dag van gemeenschap, van diaconie en van beweging! Zaterdag 15 juni gaan we het gebied ten zuiden van Leeuwarden ontdekken op de fiets, wandelend of per boot.
Onderweg worden we aan het denken gezet over wat je voor een ander kunt betekenen. We krijgen uitleg over wat er te zien is en we leren hoe we de prachtige schepping kunnen behouden door duurzaam te leven.
Van half 1 tot 2 uur lunchen we bij Tsjerkebier, Doarpsstrjitte 2 in Easterwierrum. Hier wordt ook de grote duurzaamheidsquiz gehouden. U bent van harte welkom, ook als u niet meewandelt, -fietst of -vaart.
Om 19 uur is de Vitusviering voor de hele parochie in de Dominicuskerk, waarvoor u allemaal wordt uitgenodigd om te vieren dat God ons standvastig mag maken in het geloof, zoals de heilige Vitus dat was en dat Hij ons mag beschermen waar onze wegen ook gaan.

Praktische info

• De fietstocht start om 9.30 uur bij de Sint Martinuskerk in Wergea en is ongeveer 32 kilometer lang. Na de lunch fietst u op eigen gelegenheid terug naar waar u vandaan komt. U kunt zich aanmelden tot en met 10 juni bij het kerkelijk bureau onder vermelding van fietstocht Vitusdag en het aantal personen.
  • De wandeltocht start om 9.30 uur bij de Mariatenhemelopnemingkerk in Wytgaard. Tot de lunch is het ongeveer tien kilometer en na de lunch is het 7 kilometer om terug te keren naar het beginpunt. Er is veel parkeergelegenheid, net voorbij de kerk, op het parkeerterrein bij de school. U kunt zich aanmelden tot en met 10 juni bij het kerkelijk bureau onder vermelding van wandeltocht Vitusdag en het aantal personen.
  • Voor de boottocht wordt om 9.15 uur verzameld bij Frijlân Boksumerdyk 5, 8912 CA Leeuwarden. Na uitleg over wat er daar allemaal gebeurd gaan we naar de Swette waar de boten klaarliggen. Er is vervoer beschikbaar voor wie dat lopend te ver is. Ook in Easterwierrum is vervoer naar Tsjerkebier geregeld voor wie moeite heeft met lopen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We gaan uit van de volgorde van aanmelden. U kunt zich aanmelden tot en met 10 juni bij het kerkelijk bureau  onder vermelding van vaartocht Vitusdag en het aantal personen.

Voor iedereen geldt dat u zelf een lunchpakket mee moet nemen en water voor onderweg. In Easterwierrum wordt voor koffie en thee gezorgd.

Het wordt een bijzondere dag die u niet mag missen. Ga ook mee op ontdekkingstocht door onze Vitusparochie en doe mee bewegend, lunchend, vierend of alledrie!

Geef u op bij het kerkelijkbureau: info@sintvitusparochie.nl

Het Vitusdagcomité

Tagged with: