19 mei orgelwijding in Dominicuskerk

Restauratie hoofdorgel voltooid

Het hoofdorgel van de Dominicuskerk heeft lang gezwegen. Het was in restauratie bij de firma Adema. Gelijktijdig brachten vrijwilligers de elektriciteitsvoorziening, e.d. van het orgel weer bij de tijd; het dateerde van lang vervlogen daden. Daarbij is ook een stijlvol plateau gemaakt zodat de speeltafel, op de koorzolder, verrijdbaar is geworden. Mede dankzij de inzet van deze kundige en ijverige vrijwilligers kon het restauratieproject helemaal worden uitgevoerd. Veel dank aan hen!

In een eerdere viering haalde onze stagiair-organist Jochem Schuurman de eerste klanken uit het gerestaureerde hoofdorgel.

Zaterdagavond 19 mei a.s. om 19.00 uur vieren we het Hoogfeest van Pinksteren én wordt het gerestaureerde hoofdorgel opnieuw gewijd; gewijd aan God en de eredienst.

U bent welkom, na afloop is er koffie, thee en frisdrank.

Voor meer informatie over het orgel, klik op de navolgende link >>>

Tagged with: