27-01 lezing ‘Aan Abraham valt wat te beleven’

Lezing door Dr. Piet van Midden
Onbekend maakt onbemind. Neem Abraham: voor velen is het slechts een naam en daar blijft het dan bij. Maar Abraham is meer dan zomaar een reiziger. Wat bezielt iemand om een vruchtbaar gebied te verlaten om op zoek te gaan naar een land waar zijn nageslacht kan wonen. Nageslacht dat God hem wel beloofde, maar dat hij helemaal niet heeft. Als hij en Sara uiteindelijk een zoon krijgen, noemen ze die ‘Isaak’: ‘lachertje’ betekent dat. En van het land komt ook niet veel terecht. Het enige stukje dat hij zijn bezit mag noemen, is een graf. Is Abraham de geboren verliezer? Nee, of wij zijn het allemaal. Want je vindt zomaar je eigen leven in dat van Abraham terug. Hierover wil dr. Piet van Midden met ons in gesprek gaan. Dr. Piet van Midden is docent Hebreeuws aan Tilburg University, voorzitter van het OJEC (Overlegorgaan van Joden en Christenen) en schrijver van o.a. De Groeibijbel.

Datum/tijd: maandag 27 januari om 20.00 uur in het Titus Brandsma Huis
Opgave: kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl