27-09: informatieavond over Sant´Egidio

Handen en voeten geven aan je geloof door je in te zetten voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving, dat is waar Sant´Egidio voor staat.

Eind jaren 60 is de beweging opgericht in Rome, in Italië. Een aantal studenten zag de armoede waarin kinderen in sommige wijken van de stad opgroeiden en besloot ze te helpen door samen te spelen en door ze te helpen met hun huiswerk. Na afloop van de bijeenkomst, kwamen ze bij elkaar in een kerkje om te bidden voor alle kinderen die ze hadden ontmoet. Gaandeweg zijn er nieuwe groepen ontstaan. In Nederland is de beweging bijvoorbeeld actief in Apeldoorn en Amsterdam. Het zou mooi zijn als ook in de Vitusparochie een Sant´Egidio-groep zou kunnen ontstaan.

Daarom organiseren we op 27 september om half 8 een informatieavond in het Titus Brandsma Huis. We nodigen nadrukkelijk jonge mensen vanaf een jaar of 17 uit om te komen, maar natuurlijk is iedereen welkom die meer wil weten van deze actieve beweging.

Dirk van der Goten uit Antwerpen komt deze avond vertellen over de spiritualiteit van Sant´Egidio en hoe je een nieuwe groep kunt laten groeien. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met pastor.minnema@sintvitusparochie.nl

Aanmelden kan bij het kerkelijk bureau en dat is prettig in verband met het klaarzetten van de koffie en de thee.
Pastor Lysbeth Minnema