jeugdpagina

Op deze webpagina vind je steeds alle actuele jeugdactiviteiten op het gebied van liturgie, catechese en wat zich verder voordoet.

geplande activiteiten tot aan de zomer

• voor data jeugdcatechesegroepen tot aan de zomer, klik hier >>>
  • voor data kinderen in de liturgie tot aan de zomer, klik hier>>>
  • voor de repetities van het St.Vitus kinder- en jeugdkoor, klik hier >>>

extra activiteiten

onderwerpen in februari en maart

• kindercatechese

De laatste keer hebben we met de kinderen het verhaal van koning Salomo gelezen. Op vrijdag 9 februari gaan we het hebben over de melaatse. En op 16 maart gaan we het lijdensverhaal lezen met elkaar. Elke bijeenkomst praten we over de Bijbelteksten, maar we doen ook altijd iets creatiefs om het verhaal heen. Het is altijd erg leuk, en de kinderen stellen goede vragen! Ook hier zijn alle kinderen van 8-12 jaar uit de hele Sint-Vitusparochie welkom. We komen samen van 16.00 tot 17.00 uur in de zaal naast de Dominicuskerk.

• klupcatechese

De jongeren van de klubcatechese (12-15 jaar) komen op vrijdag 9 februari samen. De diaconie wordt een paar keer nader onderzocht: eerst door het bezoek van diverse vrijwilligers uit de parochie die actief zijn in een diaconale werkgroep. Zij vertellen de jongeren wat zij doen, en waarom zij het zo leuk vinden om dat te doen. De keer erna gaan de jongeren zelf de handen uit de mouwen steken bij het inzamelen van voedsel voor de voedselbank.

In maart is het dan de gelegenheid om tijdens een ouderavond de schatten van het geloof met elkaar te delen: jongeren en hun ouders.
De ouderavond is op 16 maart om 19.00 uur.

• jongerengroep 15+

De jongeren van de 15+groep komen bij elkaar op 21 februari, in het Titus Brandsma Huis.

De jongerengroep gaat de komende periode meer afwisseling in het programma brengen. Naast avonden met diepgang en inhoud over kerk en geloof zullen er ook avonden zijn met meer ontmoeting en ontspanning. Zoals een filmavond, een spelletjesavond, een wandeling door de stad of door het bos, etc.

De avonden blijven op de woensdag, van 18.00 tot 20.00 uur. Er wordt elke keer voor een warme maaltijd gezorgd. Van 16 tot 18 februari is er een jongerenweekend over relaties in Hilversum. De eerstvolgende avonden daarna zijn 14 maart en 11 april.