jeugdpagina

Op deze webpagina vind je steeds alle actuele jeugdactiviteiten op het gebied van liturgie, catechese en wat zich verder zoal voordoet.

geplande activiteiten tot aan de zomer

• geplande of extra onderwerpen voor de jeugdcatechese staan ook vermeld onder ‘extra activiteiten’.
  • voor algemene informatie over de groepen en alle data tot aan de zomer, klik hier >>>
  • over kinderen in de liturgie tot aan de zomer, klik hier>>>
  • voor de repetities van het St.Vitus kinder- en jeugdkoor, klik hier >>>

extra activiteiten

onderwerpen in de komende bijeenkomsten

• kindercatechese

Op 25 mei gaat het over een doofstomme die gaat spreken. Alle kinderen van 8 tot 12 jaar zijn welkom.
Elke bijeenkomst praten we over de Bijbelteksten, maar we doen ook altijd iets creatiefs om het verhaal heen. Het is altijd erg leuk, en de kinderen stellen goede vragen! Ook hier zijn alle kinderen van 8-12 jaar uit de hele Sint-Vitusparochie welkom. We komen samen van 16.00 tot 17.00 uur in de zaal naast de Dominicuskerk.

Op 8 juni nodigen we de eerste communicantjes uit om erbij te komen. Dan komen we samen rond het verhaal van de storm op het meer. Wil je weten hoe het is als een boot in de storm terecht komt? Wil je ook meedoen aan een bootjeswedstrijd?
Kom dan 8 juni om 16.00 uur naar de zaal naast de Dominicuskerk! Dat is dan ook de laatste keer van dit seizoen. In september gaan we weer verder!

• klupcatechese

De Vormselviering is op zaterdag 23 juni om 19.00 uur  in de Dominicuskerk. Bisschop van den Hout zal voorgaan. Het is fijn als veel parochianen aanwezig zijn om dit samen met hen te vieren. Samen met het Themakoor zullen de jongeren deze viering voorbereiden.

Op vrijdag 8 juni sluiten de jongeren het seizoen af. Hoe is voor hen nog een vraag.
In september gaan we weer verder met een nieuwe groep jongeren erbij.

• jongerengroep 15+

De jongeren van de 15+groep komen bij elkaar in het Titus Brandsma Huis.

Op heel verschillende manieren zijn de jongeren in gesprek gegaan over de geloofsbelijdenis, verrijzenis, eeuwig leven. Op 23 mei was de laatste bijeenkomst van dit seizoen. Afgesloten werd toen met een escaperoom-spel.

In september gaan we weer verder. Ben je 15 jaar of ouder en wil je een keer komen kijken? We starten op een aantal woensdagen om 18.00 uur met een eenvoudige warme maaltijd, en stoppen rond 20.00 uur.
Plaats:Titus Brandsma Huis te Leeuwarden.
Geef even aan als je komt i.v.m. het eten dat gekookt moet worden.
Opgeven kan bij Melvin of Inge, via info@sintvitusparochie.nl