lezingen

Locatie Titus Brandsma Huis, tenzij anders vermeld
Bonifatiusplein 21, Leeuwarden. Tel 058-2120984
Opgave via kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl

Door corona vervallen de catechese-activiteiten tot 28 november.
Een uitspraak over het programma daarna is nog niet te geven. Voor de actuele stand van zaken, verwijzen we naar de parochiekalender
 en de nieuwspagina.

Catechese voor volwassenen

De techniek en spiritualiteit van het brandschilderen van ramen (activiteit nr. 53)
Lezing verplaatst van 30 november naar 18 januari 2021:
Cor van Kollenburg is al meer dan 25 jaar actief met glas. Hij werkt met gekleurd glas en schildert ook op het glas, het brandschilderen. Brandschilderen voegt iets toe aan het ontwerp. Van Kollenburg maakt de ontwerpen zelf of ze komen van plaatjes en foto’s. Ook werkt hij in opdracht. Tijdens deze avond vertelt Van Kollenburg over de techniek en spiritualiteit van het brandschilderen van ramen.
-Datum: 30 november          – Aanvang: 20 uur        – Kosten: 5 euro

Glas-in-loodramen van Jacob IJdema door Wiesje Ponjee en pastor Germa Kamsma-Kunst (activiteitnr. 58)

De Fries Jacob IJdema heeft in opdracht van pastoor Vaassen een aantal glas-in-loodramen gemaakt die momenteel in zorgcentrum Sint Jozef hangen. Wiesje Ponjee en pastor Germa Kamsma-Kunst verhalen over de levensloop van Jacob IJdema en over het bijzondere ontwerp van de ramen.
– Datum: 7 december   – Aanvang: 20 uur        -Kosten: 5 euro
– Waar: Zorgcentrum Sint Jozef, Eestraat 15 in Leeuwarden

15 december: Symboliek in de beeldende kunst (activiteit nr. 66)

Aan de hand van veel voorbeelden vertelt Jan Martien van Welie over de diepere betekenis van een kunstwerk. Wat je ziet op een schilderij is maar een deel van het verhaal. Tijdens deze avond draait het om het zoeken naar de ‘boodschap’, betekenis en symboliek in de beeldende kunst.
-Datum: 15 december          – Aanvang: 20 uur        – Kosten: 5 euro

Bibliodramagroep (geen activiteitnr. nodig, opgave bij pastor Kamsma, zie hieronder)
Bibliodrama is een methode waarbij je aan de hand van een bijbelverhaal een rol kiest uit het verhaal en dan samen met de groep het verhaal gaat uitspelen. Niet zomaar, maar verbonden met je eigen leven, waardoor beide elkaar raken en je spiritualiteit wordt gevoed. Het kan je verder helpen op je levensweg, waarbij de gebrokenheid van het bestaan niet uit de weg wordt gegaan.

Toneelervaring en bijbelkennis zijn geen vereisten om mee te doen aan de bibliodramagroep. Wel de openheid om jouw leven te laten raken door de verhalen uit de Schrift. En de bereidheid om met anderen te spreken over jouw geloof en leven.

Onder leiding van pastor Germa Kamsma-Kunst worden vier bibliodrama-bijeenkomsten aangeboden. De data en het tijdstip worden via een datumprikker in overleg met de groep vastgesteld. Wilt u meedoen? Geeft dan uw emailadres door via pastor.kamsma@vitusparochie.nl
Data: in overleg.

I.v.m. corona geeft u zich voor iedere activiteit op!

HOE DOET U DAT
– bij opgave activiteit, datum en nummer vermelden
– uw aanmelding ontvangen wij graag zo vroeg mogelijk; het liefst tot een week vóór de activiteit.

WAAR GEEFT U ZICH OP
– per e-mail: kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl
– telefonisch (058-2120984) op maandag en woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur)
– aan een aanmeldsysteem via de website wordt gewerkt