retraites / pelgrimeren

Pelgrimage naar de eeuwige stad…

Voor ALLE parochianen van ons bisdom, jong en oud. Gaat u mee op zoek naar de roots van ons katholiek geloof?
Sinds de middeleeuwen trekken duizenden Christenen ieder jaar op pelgrimage, waarbij Rome voor velen de eindbestemming is. Gaat u mee op zoek naar de verhalen achter de mozaïeken, mythes en martelaren? Ga jij mee om de mooiste basilieken en kathedralen te zien? Om betekenisvol te ontmoeten en op zoek te gaan naar de roots van ons katholiek geloof? Ga jij, gaat u mee op bezoek bij de paus?

In de herfstvakantie van dit jaar ( 20 t/m 27 oktober ) organiseert de Heilige Jacobusparochie een pelgrimsreis naar Rome, bedoeld voor parochianen van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Pelgrimeren is ontmoeten, samen vieren, samen delen en je geloof verdiepen.

We hopen dat er vele mensen met ons mee gaan, in de voetsporen van Petrus. We zullen de reis gaan maken per Royal class touringcar, en naast Rome een aantal andere prachtige steden aandoen. De pastorale begeleiding is in handen van pastoor Marco Conijn.

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u meer weten over de reis, bel dan voor informatie met 06-81056653. Er zijn nog slechts een paar plaatsen beschikbaar, geef u dus snel op !

Hartelijke groet, Arrivederci,
Wilfred Manning | Reisleider

Lourdesreis jongeren 2018 (organisatie bisdom)

Een speciaal VNB-Programma voor een 8-daagse expeditie op weg naar Lourdes en een bedevaartsprogramma op de plek zelf.

• Tarief: € 295,00 p.p.
  • Reisdatum: 21 t/m 28 juli 2018
  • Leeftijd: 18 t/m 35 jaar.
  • Opgave bij VNB. www.vnb.nl, tel. 073  –  6818111

1. Travellers day

Je vertrekt in de namiddag met de nachtbus vanuit Nederland naar Lourdes.

1. Exploring day

Deze zondagochtend zet je je tent op en leer je je reisgenoten kennen via een quiz  tijdens een terrassentocht. In de avond maken we een kampvuur en doen we een nachtspel.

3 en 4.  Hiking days
We vertrekken naar de Pyreneeën voor een tweedaagse trektocht. Op 600 meter hoogte bouwen we ons kamp op. Na het ontbijt klimmen we verder naar 1.500 meter.

1. Social day

Vandaag blijven we in Lourdes en steken we de handen uit de mouwen voor bedevaartgangers uit het bisdom Groningen-Leeuwarden. We begeleiden oa. mensen uit het zorghotel naar de Internationale Mis. ‘s-Middags verwelkomen  we met andere pelgrims de fietsers van de VNB-Sponsortocht.

1. Outdoor day

‘s- Ochtends een bezoek aan de eeuwenoude grotten van Bétharram. Daarna gaan we raften op het wilde water van de Gave! In de avond uit eten en op kroegentocht.

7 en 8.  Lazy days

We breken het kamp af  en nemen een frisse duik bij Lac de Lourdes. Aan het einde van de dag vertrek met de nachtbus naar Nederland. De volgende ochtend/middag komen we in Nederland aan.

Bedevaart Lourdes voor zorgbehoevenden

Website van de VNB:  www.vnb.nl

Onder het toeziend oog van Maria bezoeken elk jaar vanuit VNB, de landelijke katholieke reisorganisatie, duizenden mensen Lourdes in Frankrijk. Deze bijzondere plek, het samenzijn en de ervaringen die je bij de bedevaart met elkaar deelt veranderen iedereen. Lourdes voelt als een fijn thuiskomen. VNB maakt voor elke bedevaart een evenwichtig programma met veel variatie en deskundige begeleiding. Pastores gaan voor in Nederlandstalige vieringen en er wordt deelgenomen aan diverse plechtigheden, zoals de sacramentsprocessie en de lichtprocessie.

9-daagse Zorgreis
Van 20 t/m 28 juli 2018 is er  een bijzondere pelgrimsreis naar Lourdes. We gaan met de VNB Lance: een bus speciaal ingericht voor rolstoelers en voor het verlenen van medische zorg. Een Nederlandse arts en verpleegkundige vergezellen ons in de bus en in Lourdes ter ondersteuning. Er gaan ook vrijwilligers mee om de partner die thuis mantelzorg geeft te ontlasten zodat hij of zij ook volop kan genieten!

Reisschema: langs zonnebloemvelden en door wijnranken

Dag 1: Na een vroeg vertrek vanuit Nederland reizen we via België naar Lisieux.

Dag 2: Vanuit Lisieux naar Noirt of Poitiers waar we overnachten.

Dag 3: Rond lunchtijd komen we aan in Lourdes. Daar wordt ook een lunch geserveerd.

Dag 4 tot en met 7: Bedevaartprogramma in Lourdes. Oa. deelnemers aan de bisdom Jongerenreis naar Lourdes zijn aanwezig als begeleider.

Dag 8: Na vroeg vertrek ’s ochtends uit Lourdes reizen we naar Nevers voor overnachting.

Dag 9: Vanuit Nevers de laatste etappe van de terugreis naar de opstapplaats in Nederland.

Zorghotel

U verblijft met deskundige vrijwilligers in het zorghotel in Lourdes waar alle zorg en ondersteuning geboden wordt. Een groot aantal faciliteiten is hier aanwezig zoals tilliften, hoog-/laagbedden. e.d. Houdt er wel rekening mee dat zorghotels in Frankrijk minder ruim zijn van opzet en minder uitgerust zijn dan de zorghotels in Nederland.

Tarief  € 899,00. Verblijf is in een driesterren hotel op basis van een 2-persoonskamer.