retraites / pelgrimeren

diocesane Retraite: dialoog Franciscus en de sultan

In 2019 is het 800 jaar geleden dat Franciscus van Assisi in gesprek ging met een islamitische sultan. Terwijl in 1219 de vijfde kruistocht in volle gang was bracht hij na twee mislukte pogingen een bezoek aan sultan Malek al-Kamil van Egypte. Franciscus zocht niet de confrontatie maar de dialoog. Achteraf blijkt dat hij bepaalde elementen uit de Islam naar het westen heeft gebracht. Zo was hij erg gefascineerd door de 99 namen van Allah die hem inspireerden tot zijn lofzang op de allerhoogste God. Centrale vraag in deze retraite is hoe vandaag de dag Franciscus ons kan inspireren bij de interreligieuze dialoog, in het bijzonder de dialoog met de Islam.

Begeleiding: Peter Vermaat
Datum: vrijdag 16 november – zondag 18 november 2018
Plaats: Klooster Thuine in Duitsland
Tijd: aankomst 20.00 uur; vertrek: 16.00 uur

Opgave vóór 1 november a.s. bij het Bisdom Groningen-Leeuwarden, E-mail: l.winter@bisdomgl.nl.  Tel. 050 – 4065888.
Inlichtingen: Peter Vermaat, tel. 0518 – 451751.

jongerenweekend in het klooster

In het weekend van 23 t/m 25 november gaan we met een groep jongeren tussen 15 en 25 jaar (max. 8) naar de zusters Augustinessen in Casella (Hilversum). Het thema van het weekend is: Waarden en normen, waar hebben we het over? Er wordt een programma aangeboden, maar er is ook ruimte voor stilte en meditatie. Ook zullen we de drie gebedsmomenten per dag met de zusters meebidden. Als het lukt subsidies te krijgen, dan zijn de kosten voor het weekend 30 euro (inclusief reiskosten).

Begeleiding: Pastor Germa Kamsma-Kunst
Datum:  vrijdag 23 t/m zondag 25 november
Plaats: zusters van Augustinessen bij Hilversum
Kosten: 30 euro (incl. reiskosten)
Opgave: pastor Germa Kamsma-Kunst, pastor.kamsma@sintvitusparochie.nl of 06-12804205

pelgrimage naar de eeuwige stad…

In de herfstvakantie  (20 t/m 27 oktober ) organiseert de Heilige Jacobusparochie een pelgrimsreis naar Rome, bedoeld voor parochianen van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Pelgrimeren is ontmoeten, samen vieren, samen delen en je geloof verdiepen.

We zullen de reis maken per Royal class touringcar, en naast Rome een aantal andere prachtige steden aandoen. De pastorale begeleiding is in handen van pastoor Marco Conijn. Reisleider: Wilfred Manning. Wilt u meer weten over de reis, bel dan voor informatie met 06-81056653.