Advent en Kerst voor de kinderen

Wachten, verwachten en dromen

(in de advent iedere zondag kinderkerk (4-12 jaar) en kinderopvang (0-4 jaar)

Advent betekent wachten, verwachten. We kunnen daarbij ook denken aan dromen.
Geen dromen die gaan over wat je allemaal wilt hebben, maar dromen die gaan over een betere wereld, over vrede en gerechtigheid.

Met Sinterklaas dromen de kinderen over de cadeautjes die ze misschien van de Goede Sint mogen krijgen. Maar waar droomt Sinterklaas van? En waarom geeft hij cadeautjes en strooit hij met pepernoten? Sinterklaas droomt, in navolging van Jezus, over een wereld waar rijk en arm delen, waar gerechtigheid is voor iedereen.

Jozef droomt ook. Dat maakt zijn broers jaloers, en zij verbannen hem uit hun leven, zodat hij uiteindelijk bij de farao in de gevangenis komt. Zijn leven totaal veranderd! Daar blijkt dat hij de dromen van de farao kan uitleggen, waardoor zijn leven nog eens verandert.

Twee bijeenkomsten over dromen die je leven totaal kunnen veranderen. Op de vierde zondag van de advent, die vlak voor kerstmis valt, willen we de film van Jozef, de meesterdromer, laten zien aan de kinderen. Ook rond de geboorte van Jezus spelen dromen een rol: God kondigt aan wat er gaat gebeuren en waarschuwt voor wat er kan gaan gebeuren. De droom is een middel van God om mensen iets duidelijk te maken van zijn plan met de wereld.

De kinderen krijgen de eerste zondag van de advent een droommantel. Elke bijeenkomst wordt die droommantel kleurrijker. De kinderen zijn 2, 9, 16 en 23 december welkom om 11.00 uur in de Bonifatiuskerk. En natuurlijk ook op 24 december om 19.00 uur in de Dominicuskerk, in de gezinsviering van kerstavond. Daar wordt het kerstverhaal zingend en spelend verteld. Na afloop krijgen alle kinderen een verrassing mee naar huis.