livestream Marialof en processie 2e Pinksterdag in Emmer Compascuum

Al sinds vele jaren is het een begrip dat op Tweede Pinksterdag een processie wordt gehouden naar Maria Hertogin van Drenthe. Ieder jaar komen daar honderden bedevaartgangers op af. Dit jaar is er geen openbare viering. Maar er is Tweede Pinksterdag 1 juni om 15.00 uur wél een livestream van het Marialof en een kleine processie in de St. Willehaduskerk te Emmer Compascuum.

Bisschop van den Hout zal samen met meerdere pastores voorgaan in deze viering. Iedereen kan deze viering meevieren via livestream. U kunt de livestream uitzending vinden op het YouTube-kanaal van de ‘Parochie Maria Hertogin van Drenthe’: https://www.youtube.com/channel/UC_jkcVd-5UBQCYevK01mFEQ

Centraal staat de uitstelling van het Allerheiligste in de sfeervolle St. Willehaduskerk, omlijst met Nederlandse gezangen (waaronder veel Marialiedjes), een Schriftlezing, een preek en voorbeden. Aansluitend is er een kleine processie naar buiten, naar de kapel van Maria Hertogin van Drenthe.

In deze uitbundig bloeiende – en door de coronacrisis tegelijk schrale – periode, vragen wij de Moeder van de Heer om haar voorspraak. Voor zieken en verzorgers, voor kinderen en hun ouders, voor onze geliefden die we nu niet in de armen kunnen sluiten, en natuurlijk voor onszelf.

Weet u welkom in onze virtuele kerk!

Vriendelijke groet,
namens parochie Maria, Hertogin van Drenthe,