ludieke acties verbouw Titus Brandsma Huis!

Er is een kleine werkgroep bezig om via ludieke acties geld in te zamelen voor de verbouw van het Titus Brandsma Huis. De opbrengsten van de ludieke acties zijn voor de inrichting van de Franciscuszaal, inclusief voor de apparatuur die aangeschaft moet worden voor beeld en geluid.
We hopen daarom dat veel parochianen meedoen en dat zij proberen om ook mensen van buiten de parochie warm te maken voor de diverse acties.

In januari is gestart met drie acties die het hele jaar zullen doorlopen

1. flessenbonnenactie

Achter in de parochiekerken van Leeuwarden, Wytgaard en Wergea staan dozen waar men statiegeldbonnen in kan doen. De opbrengsten van deze bonnen gaan naar de verbouw van het Titus Brandsma Huis.

2. taartenbakactie

Een aantal parochianen wil voor andere parochianen brownies, een cake of een eenvoudige taart bakken. Jarigen en andere feestgangers kunnen een taart bestellen bij zo’n vrijwillige bakker. Misschien ook leuk in deze coronatijd: delen met uw buren of kinderen! U kunt uw keuze een week van tevoren opgeven via het kerkelijk bureau. Uw bestelling kunt u plaatsen per email naar kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl of bellen naar 058-2120984 (di + vrij morgen van 9:30 -11 uur). Klik hier voor de flyer>>> met daarop al het lekkers dat u kunt bestellen en de manier waarop. De flyers liggen ook achter in de kerken.

3. virtueel kaarsje opsteken

Vanwege de coronacrisis is het voor veel mensen niet meer mogelijk om naar de kerk te gaan en een kaarsje op te steken. U kunt via de website aangeven voor wie u een kaarsje wilt opsteken en in welke kerk u het kaarsje wilt laten branden. Het kaarsje wordt in de weekendliturgie opgestoken. Klik hier voor de link naar het virtuele kaarsje.

Elke maand komt er ook een maandactie

In mei is de actie ‘Verkoop legpuzzels’, met afbeelding Titus Brandsmahuis

In april startten we de actie ‘heel Vitus ruilt’ (van theezakje naar Ferari)
Probeer een theezakje in kleine stappen om te ruilen tot een Ferrari en stel die beschikbaar voor de veiling op de Vitusdag. Deze wordt door de coronamaatregelen niet op 6 juni gehouden maar is verplaatst naar 12 september.

Meer over de verdere acties volgt maandelijks
(alles onder voorbehoud van coronamaatregelen en voldoende vrijwilligers om mee te helpen).

• in mei verkoop puzzels van kerkelijke afbeeldingen
  • in juni houden we een dienstenveiling
  • in juli en augustus alleen de jaaractie
  • in september verkopen we pannenkoeken en we hopen dat parochianen
  • hun (vakantie)verhalen met elkaar kunnen delen
  • in oktober worden onderzetters verkocht
  • in november worden kerstkaarten gemaakt en verkocht
  • en in december worden er kerstconcerten gegeven.