Mantelzorg omdat het….

Iedereen krijgt op een gegeven moment met mantelzorg te maken. Je ouders worden ouder en blijven langer thuis wonen. De buurvrouw heeft iemand nodig om boodschappen te doen. Het legt wel een druk op de mantelzorgers om het allemaal in goede banen te leiden.

Het is goed dit bespreekbaar te maken. Daarom was er op 21 november in het Titus Brandsmahuis een gezellige middag voor vrijwilligers van de Vitusparochie. Seniorentheater “De Rimpel” uit Leeuwarden speelt de voorstelling Mantelzorg omdat het…. Met humor brengen ze serieuze onderwerpen ter sprake. Er wordt vaak over ouderen gepraat in plaats van met ouderen. Maar hoe willen ouderen eigenlijk graag behandeld worden? Met aandacht en met respect en door een mantelzorger die even de tijd neemt om naar hun verhaal te luisteren.

De 6 spelers van toneelgezelschap “De Rimpel” zijn allemaal tussen de 65 en de 90. Ze repeteren elke week. Zo laten ze zien dat ouderen vooral veel talenten hebben. De groep wordt ondersteund door regisseuse Gea Struiksma van Acta Theater. De voorstelling viel goed in de smaak bij de 30 bezoekers. Er werd veel gelachen en van harte meegezongen. Het gezelschap kreeg een staande ovatie. Pastor Lysbeth Minnema en Hanneke Meinderts van het Klein beraad boden de speelsters een bloemetje aan. Na de voorstelling was er een gezellige nazit. Velen vertellen elkaar hun eigen ervaringen met mantelzorg geven en mantelzorg ontvangen.

Els Stellema, Klein Beraad Diaconie