Mgr. Dr. G.J.N. de Korte spreekt Ariëns Lezing, 20-06-2018

Ariëns en de missionaire opdracht van de Kerk

Het Ariëns-Comité organiseert samen met het bisdom Den Bosch en het Sint Janscentrum in ’s-Hertogenbosch, in het Sint Janscentrum, op woensmiddag 20 juni 2018 de Ariëns Lezing 2018. De zaal is open vanaf 13.30 uur en het programma eindigt om 17.00 uur. De toegang is gratis.

Dit jaar spreekt Mgr. Dr. G.J.N. de Korte, theoloog en bisschop, over leven en werk van Alphons Ariëns (1860-28). Alphons Ariëns is als priester, kapelaan, pastoor, missionair theoloog, en emancipator van beslissende invloed geweest in de ontwikkeling van de katholieke zuil en het denken daarin. Als priester betoont hij zich uitvinder en toepasser van katholiek sociaal denken voordat de Kerk die verkondigde. Hij was de emancipator van talrijke katholieke bewegingen. Hij was vooral een missionair theoloog, die al zijn werken en doen in het licht stelde van de missionaire opdracht van de Kerk. Bisschop de Korte ontving zijn opleiding aan het Ariëns convict van het aartsbisdom Utrecht en heeft in zijn werken, denken en verkondigen veel, dat herinnert aan Alphons Ariëns. Het belooft een boeiende lezing te worden, waarin vergelijkingen gemaakt zullen worden tussen de tijd van Ariëns en de huidige tijd.

De opening en het welkom aan de aanwezigen wordt verzorgd door Hub Crijns, vicevoorzitter Ariëns-Comité, die u bij praat over de activiteiten van het Ariëns-Comité en het proces van zaligverklaring van Alphons Ariëns.

Na de Ariëns Lezing door bisschop de Korte is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan de inleiders en voor gesprek onder elkaar.

Het Sint Janscentrum bevindt zich op Papenhulst 4, 5211 LC ’s-Hertogenbosch.
Bereikbaarheid per openbaar vervoer: Loop vanuit NS station rechtdoor richting centrum stad, ga bij t-kruising Visstraat en Orthenstraat naar rechts richting Markt, steek de Markt over en ga via de Kerkstraat naar de Kathedraal Sint Jan. Steek het plein naast de Kathedraal over naar de Choorstraat. Eerste rechts is Papenhulst. Het Sint Janscentrum is aan de overzijde. Met de auto: raadpleeg uw routeplanner en de stadskaart voor parkeeropties.

De zaal is vanaf 13.30 uur open en de toegang is gratis.
U bent van harte welkom.

Zie folder

Tagged with: