‘mienskip’ tijdens oecumenische viering

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHet thema van de oecumenische viering op 28 januari in de Bonifatiuskerk was ‘ont-ketend’ en haakte aan bij het danklied van Mirjam uit het Bijbelboek Exodus, dat het Joodse oerverhaal vertelt over de bevrijding uit de Egyptische slavernij.

Het verhaal over de bevrijding van het volk van God is zeer aansprekend. Gods rechterhand leidde het volk Israël recht door zee. Daarmee deed God het volk recht, dat jarenlang onderdrukt was door de Egyptenaren. De Caribische christenen uit verschillende tradities zien de hand van God actief in het beëindigen van de slavernij’. Het thema was dan ook door hen aangedragen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERADe kinderen lieten prachtig zien hoe je de ketenen kunt verbreken en elkaars handen kunt vastpakken. Een mooi staaltje ‘mienskip’. Alle mensen in de kerk volgden hun voorbeeld.

Tijdens de viering zong een koor, samengesteld uit gemeente en parochie. Voorgangers waren ds. A.M. Roest en pastor G. Kamsma-Kunst. De viering werd voorbereid door Sint-Vitusparochie en Gemeente om de Jacobijner.

Tagged with: , ,