Palmpaasstokken maken en daarna

Beste ouders en kinderen,

In verband met de corona-crisis kunnen we niet met elkaar de palmpaasstokken maken. Dat is jammer, want het is altijd een gezellige bijeenkomst. Maar we kunnen ook op afstand met elkaar verbonden zijn, als jullie de palmpaasstokken thuis versieren en denken aan de andere kinderen die daar thuis ook mee bezig zijn. Misschien kunnen jullie mij een foto sturen als je er mee bezig bent, dan plaatsen we die foto op de website van de parochie! Dan zijn we toch samen bezig. En het is fijn als de oudere mensen toch een beetje hoop en fleur krijgen via de palmpaasstok. Want het is het teken van de hoop, zo’n palmpaasstok. En dat is nodig in deze tijd!

Palmpaasstokken maken
Hierbij voeg ik een document om de palmpaasstokken te maken. Het weekend van 4 en 5 april is Palmpasen, dus het is mooi als de ouderen/zieken dan de stokken krijgen. Als je thuis geen materiaal hebt, dan is er materiaal aanwezig op het Titus Brandsma Huis, Bonifatiusplein 21, Leeuwarden. Bel of mail mij dan even, dan zorg ik ervoor dat het klaarligt en dat mensen niet tegelijk bij het TBH zijn. We hebben ongeveer 20 stokken met materiaal liggen.

Ophalen van het materiaal
kan op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur. WEL VAN TE VOREN AANGEVEN BIJ PASTOR GERMA KAMSMA-KUNST: 06-12804205 of pastor.kamsma@sintvitusparochie.nl

Uitdelen Palmpaasstok
Wanneer je de stok naar een oudere of zieke persoon brengt denk dan om het volgende: De stokken voor de deur zetten, en niet zelf naar binnen gaan! Maak van te voren een afspraak zodat de oudere de stok voor de deur weg kan halen! Houd goede afstand! Wanneer je niemand kent om de stok heen te brengen, dan heeft pastor Germa wel een aantal adressen.

Kaartjes maken
Kinderen die geen palmpaasstok maken of nog wat extra’s willen doen, vragen we om kaartjes te maken. We hebben als parochie Parkhove “geadopteerd” om kaartjes te sturen naar de bewoners. Je kunt er ook een mooie tekening of kleurplaat van een palmpaasstok heen sturen. Adres: Parkhoven, Dorhoutstraat 6, 8933 DD Leeuwarden.

Goede dadenspel
Hierbij verstuur ik ook het Goede Dadenspel dat u 4 of 5 april met uw kinderen kunt doornemen.

Op de jeugdpagina vindt u veel meer bestanden / verhalen en ideeen voor de Goede Week om samen met uw kinderen bij stil te staan.

Allemaal heel veel sterkte gewenst, laten we elkaar ook op afstand vasthouden in de hoop op betere tijden!
Germa Kamsma-Kunst

Tagged with: , ,