prachtige Lourdes film in noordelijke filmhuizen

Vanaf 24 juni a.s. wordt in veel Nederlandse  filmhuizen en bioscopen de Franse filmdocumentaire LOURDES vertoond. Op uitnodiging van het filmhuis in Leeuwarden gaan bij de filmvertoning op 30 juni bisdomvertegenwoordigers na afloop in gesprek met aanwezigen.

LOURDES is een indrukwekkend en respectvol beeldverslag van bedevaartgangers naar het bekende Franse bedevaartsoord. In het prachtige filmportret van Franse filmmakers worden  verschillende personages gevolgd, zowel bedevaartgangers als mensen die in Lourdes als vrijwilligers en begeleiders achter de schermen aan het werk zijn.

Een trailer van de film is te bekijken op de website van filmhuis Slieker Film in Leeuwarden (zie: https://sliekerfilm.nl/film/lourdes/ ). Namens het bisdom is woensdagavond 30 juni pastoor Ton Huitink aanwezig, ere-kapelaan en biechtvader van Lourdes, en al jaren bekend in de Nederlandse  katholieke bedevaartorganisatie ook in ons bisdom. Bij het nagesprek kunnen aanwezigen vragen stellen over Lourdes, en bedevaarttradities in het noordelijk bisdom.

U bent van harte welkom!

Voor meer informatie, zie de website van Slieker Film in Leeuwarden. De film LOURDES is ook te zien in het filmhuis van Forum in de stad Groningen.