protocol voor gelovigen bij een kerkelijk leven op anderhalve meter

Hygiëne

De regels van het RIVM – hoesten in de elleboog, gebruik van papieren zakdoekjes en thuisblijven bij verkoudheidsklachten en/of koorts – gelden ook in de kerk. Daarnaast vragen we u uw handen te desinfecteren bij binnenkomst. Ook vragen we u het lichaam niet aan te raken bij het maken van het kruisteken aan begin, eind en bij het evangelie. Ook reiken we elkaar niet de hand bij de Vredeswens.

Reserveren

Voor elke viering moet u zich vooraf aanmelden, omdat er maximaal 30 mensen en hopelijk per 1 juli maximaal 100 mensen in de kerk mogen zijn. Ook kunnen we u hierdoor informeren als één van de kerkgangers onverhoopt toch het virus onder de leden had tijdens het kerkbezoek.

Uitreiken H. Communie (vanaf 14 juni 2020)

• U houdt anderhalve meter afstand van elkaar.
  • Voor het ontvangen van de H. hostie desinfecteert u de handen.
  • U kunt alleen de Communie op de hand ontvangen en niet op de tong.
  • Kinderen die niet ter Communie gaan, kunnen alleen gezegend worden van een afstand en zonder aanraking.

Collecte

Tijdens de viering wordt niet gecollecteerd. Bij de uitgang staan er collecteschalen. Ook kunt u thuis een bedrag overmaken naar de parochie (achter op Vitusnijs en op de website vindt u de rekeningnummers). We werken nog aan een manier van mobiel betalen tijdens de viering.

Zang

Er is alleen voorzang en er wordt niet meegezongen door de gelovigen tijdens de viering. Zingen verhoogt de kans op besmetting.

Na afloop

Er is voorlopig geen koffiedrinken na de viering. We vragen u de kerk te verlaten door de aanwijzingen van de vrijwilligers te volgen en geduld te hebben omdat het afstand houden iets meer tijd vraagt. Even bijpraten met een ander kan natuurlijk als u de onderlinge afstand respecteert, maar doe dit niet vlakbij de kerkdeur, zodat ook de mensen na u de kerk kunnen verlaten.

Maria

De beelden en iconen kunnen niet worden aangeraakt of gekust. Wel kunt u een kaarsje opsteken. Houd ook hier rekening met elkaar en gun elkaar de ruimte.

Alle informatie vindt u op www.rkkerk.nl

(30-05-2020)

Tagged with: