Sant´Egidiomaaltijd in april en mei gaan niet door

De gebakken aardappeltjes lieten even op zich wachten voordat ze echt gaar waren, maar na een half uurtje kon iedereen aan tafel. Met 29 personen verspreid over verschillende tafels ontstonden er mooie gesprekken. De boontjes en de omelet smaakten goed en velen schepten een tweede keer op. De tien kilo aardappels waren niet voor niets geschild. Het is mooi om met mensen van heel verschillende achtergronden samen te eten en te genieten van wat een ander bezighoudt. Na het hoofdgerecht was er een toetje van banaan met chocoladevla en/of vanillevla en vervolgens een kopje koffie of thee.

Tegen kwart voor acht daalden we af naar de crypte voor een moment van gebed. De bijbeltekst aan het begin van de vasten was een uitnodiging om Jezus te volgen, om Hem achterna te gaan. Velen voelden zich vrij om ook een persoonlijke intentie uit te spreken voor de nood in de wereld of voor een ziek familielid. Het ontroert om zo samen bij God te leggen wat er leeft in het diepst van ons hart. Een aantal van de aanwezigen was werkend aan het bidden en deed ondertussen de afwas in de keuken.

De maaltijden in april en mei voor mensen die alleen aan tafel zitten en het mooi vinden om samen met anderen te eten gaan niet door. Er zullen later nieuwe data worden vastgesteld.

Namens de Sant´Egidiogroep, pastor Lysbeth Minnema