Scheepmaatjesmiddag Wytgaard

Titus Brandsma stond centraal op de middag voor de Scheepsmaatjes die op zaterdagmiddag 28 mei in Wytgaard werd gehouden. Ruim 20 scheepsmaatjes, hun begeleiders en vrijwilligers van de werkgroep waren aanwezig in de parochiezaal. Het was een feest om elkaar weer te zien.

Titus Brandsma was zelf in ons midden in zijn karmelietenpij. Na een filmpje over de plek waar Titus opgroeide en foto’s van zijn familie, vertelde pastor Minnema over zijn leven. Hij hielp graag andere mensen, was trots op het Fries en Friesland en zette God op de eerste plaats.

In de kerk hadden we een korte viering en staken we kaarsjes op voor familie en vrienden, om te bidden voor vrede in Oekraïne en op alle andere plekken in de wereld, en we branden een kaarsje voor alles wat groeit en bloeit en voor de dieren.

Terug in de parochiezaal maakten we een mooie olijftak met een vredesduif eraan. Zoals Titus Brandsma zich steeds uitsprak voor vrede, zo willen ook wij in vrede met elkaar leven. Met die wens voor vrede in het hart ging iedereen aan het einde van de middag terug naar huis.

Werkgroep Scheepsmaatjes