tsjerkepaad in onze kerken

In de zomermaanden zijn voor Tsjerkepaad drie van onze kerken opengesteld.

• de Sint-Martinuskerk, Kerkbuurt 24, Wergea, geopend op zaterdag 6 juli t/m 13 september van 13.30-17.00 uur en op 14 en 15 september van 11.00-17.00 uur.
  • de Sint-Bonifatiuskerk, Bonifatiusplein 21, Leeuwarden is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur.
  • de Dominicuskerk, Harlingerstraat 26, Leeuwarden is van 6 juli t/m 14 september op zaterdag van 14.00-16.00 uur geopend. Op verzoek wordt uitleg gegeven over de kerk, er loopt doorlopend een film over kerk en interieur, er wordt op gezette tijden op het Adema-orgel uit 1866 gespeeld en er is een expositie van vrouwenbeelden.
beeld Paula Vermaat

De (verkoop)expositie dit jaar volgt het thema van Tsjerkepaad, “kerk en kunst”, met beelden van keramiek van de keramist Paula Deutekom.
Paula laat een aantal vrouwenbeelden zien die zij de laatste jaren heeft gemaakt. Sinds haar opleiding tot lerares beeldende vorming ontstond haar liefde voor keramiek. Het materiaal laat haar niet los! Ze maakt graag vrouwenbeelden om uiting te geven aan de verschillende kwaliteiten van het vrouw zijn. “De vrouw gaat altijd door, wat er ook gebeurt,” is haar motto! Zij werkt graag met natuurlijke, ronde vormen, die weer mooi bij het thema vrouwenbeelden passen. Alle beelden zijn opgebouwd uit ringen van chamotteklei en daarna geglazuurd of met engobes gekleurd. Sinds haar pensioen vorig jaar besteedt ze nog meer tijd aan haar kunstwerken! Ze experimenteert met verschillende technieken, vormen en glazuren.