voedselbank in de vastentijd

Tot Pasen staan de manden voor de Voedselbank weer achter in de kerken.

Een vreugdevol bericht is dat de bisschop heeft besloten ook tijdens de Chrismamis op woensdagavond 17 april om 19.00 uur in de Dominicuskerk een inzameling te houden voor de Voedselbank.

Alle parochies worden uitgenodigd om een mand met producten mee te nemen naar deze diocesane viering. Tijdens het klaarmaken van de tafel worden de manden in processie mee naar voren gedragen. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat de vastentijd ons uitnodigt om te delen met anderen die leven in armoede.

Voor de voedselbank zijn onze giften een belangrijke aanvulling op de producten die ze van bedrijven krijgen. Elke week maken rond de 190 personen en gezinnen gebruik van de Voedselbank als aanvulling op hun inkomen. Tegelijkertijd worden ze geholpen om hun financiële situatie op orde te krijgen om in de toekomst niet meer afhankelijk te hoeven zijn van een bijdrage van de voedselbank.