week Nederlandse Missionaris

De Week Nederlandse Missionaris (WNM) steunt missionarissen – paters, broeders, fraters en zusters – en missiewerkers financieel in hun persoonlijke welzijn. Zo betaalt de WNM de ziektekostenverzekering of vult de AOW-premie aan, en draagt bij aan een welverdiend verlof in Nederland. Daarnaast maakt de WNM de uitzending mogelijk van de missiewerkers. Bevlogen mensen die in de voetsporen treden van de missionarissen, oftewel onze missionarissen 2.0.

Missionarissen krijgen een bijdrage voor een welverdiend verlof, bijzondere ziektekosten, of een aanvulling op hun AOW-premie. Missiewerkers ontvangen een maandelijkse onkostenvergoeding, diverse verzekeringen, een vliegticket, en voorbereidingskosten zoals een veiligheidstraining.

‘Geloven in de ander. Samen één missie’ 

Dit is het thema van de Pinksteractie in 2020. Dit jaar staan broeder Jan Heuft, missionaris in Algerije, en Colinda Janssen, missionair werker in Liberia centraal. Broeder Jan zet zich in voor vluchtelingen die in Algerije zijn gestrand. Zo zorgt hij ervoor dat de kinderen naar school kunnen. Colinda steunt moeders met jonge kinderen, die vaak ondervoed zijn of andere gezondheidsproblemen hebben. 

We nodigen u uit een bijdrage over te maken naar WNM te Den Haag, rekeningnummer: NL30RABO0171211111  o.v.v. Pinksteractie 2020.

VOM-groep Sint-Vitusparochie

Tagged with: ,