jeugdpagina

(update 24 mei/week 22)

Op deze pagina staan activiteiten op het gebied van catechese, liturgie, diaconie, facebook en wat zich verder voordoet voor de jeugd.

In verband met de coronacrisis bieden wij teksten, films, en verhalen online aan. Het catechesewerk ligt veelal stil. De geplande activiteiten tot 1 juni gaan niet door. Ook de vormselviering van 27 juni gaat niet door. En de spelletjesdag van 20 juni gaat over.
We onderzoeken of we voor de zomer met de groepen van de kindercatechese en klubcatechese nog iets afsluitends kunnen doen, of via de computer, of buiten, waarbij we de afstand van anderhalve meter kunnen aanhouden. Dat zullen we tegen die tijd met de groepen communiceren.

Ondertussen wordt wekelijks een mail naar de ouders gestuurd. In de maand mei staat Maria centraal. Er is verder een korte inleiding, een gesproken verhaal, aanwijzingen voor een kort gesprek, een gebed en een knutselopdracht. Wanneer u deze mail niet ontvangt, kunt u een mail sturen naar pastor.kamsma@sintvitusparochie.nl

Verspreid over de pagina enkele foto’s van de kinderen die via Skype en e-mail catechese volgen en kaartjes brengen bij zorgcentrum Parkhove.

Marit en Janine hebben met veel plezier naar het verhaal van de Emmaüsgangers geluisterd en met elkaar over de vragen gepraat. Ze vonden het een leuke opdracht 🙂 En hebben samen een tekening/plakwerk gemaakt over het verhaal.

Goede week
Palmpaasstokken maken
Palmzondag en het Goede dadenspel
Witte Donderdag en Goede Dadenspel
De Kinderkruisweg op Goede Vrijdag (thuis)
Stille Zaterdag en de Paaswake en Goede Dadenspel
Eerste Paasdag, Goede dadenspel en eieren zoeken

Help je ook mee om kaartjes te maken?

kaartjes voor Parkhove

We hebben als parochie Parkhove “geadopteerd”. Stuur de bewoners een zelfgemaakt kaartje zodat ze zich even niet zo eenzaam voelen.
Je kunt er ook een mooie tekening of kleurplaat van een palmpaasstok heen sturen.
Adres: Parkhoven, Dorhoutstraat 6, 8933 DD Leeuwarden.

maatschappelijke stage
In de Sint-Vitusparochie kunnen jongeren hun maatschappelijke stage vervullen. Zoek je een plek? Meld je aan bij pastor Germa Kamsma-Kunst, pastor.kamsma@sintvitusparochie.nl