Maria ten Hemelopneming, Wytgaard/Easterwierrum

contact: gb.mariatenhemelopn@sintvitusparochie.nl

vieringen

• eucharistieviering wekelijks op donderdag om 19.00 uur
  • en eucharistie- of communieviering om de 14 dagen op zondagochtend om 9.30 uur
  • vieringrooster voor meer informatie over de vieringen en evt. wijzigingen.

rozenkransgebed
De maanden mei en oktober zijn traditioneel gewijd aan Maria. In die maanden is er iedere woensdagavond om 19.30 uur rozenkransbidden in de Maria ten Hemelopneming.

open kerk
De kruiswegstaties in de Maria ten Hemelopneming zijn afkomstig uit de St. Marcuskerk te Jirnsum. Ze zijn in het najaar van 2017 geplaatst nadat de St. Marcus in Jirnsum aan de eredienst was onttrokken.

Van de staties is een boekje gemaakt vergezeld van meditatieve teksten. Om de herkomst van de staties in gedachten te houden, heeft het boekje de titel gekregen: ‘Langs de kruisweg van de H. Marco te Jirnsum naar de Maria ten Hemelopneming in Wytgaard’. Dit boekje is verkrijgbaar in de kerk.

Meer over de staties, over Piet Schoenmaker, de beeldend kunstenaar die de staties heeft ontworpen, en over het atelier waar ze zijn vervaardigd, leest u hier >>>

(nog vullen)
orgel