zondag 1 maart: parochiebijeenkomst!

Communicatie voor de toekomst!

Waartoe zijn wij parochie?
Niet alleen om kerkgebouwen in stand te houden. Wij zijn een geloofsgemeenschap.
Wat willen we uitdragen, ook naar de jongere generatie, of naar buiten de eigen gemeenschap? Hoe communiceren we dat? 

Zondag 1 maart van 12.00 tot 16.00 uur (na afloop van de viering in de Bonifatiuskerk) nodigen we iedereen – jong en ouder – uit om hierover met elkaar in gesprek te gaan. 

Voor een lunch wordt gezorgd. I.v.m. hiermee graag uw komst doorgeven vóór 26 februari! bij het kerkelijk bureau. E-mail kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl.

bijbels gezocht!

De bibliotheek van de parochie is op zoek naar bijbels. Misschien heeft u thuis nog een bijbel liggen. Als u er één heeft, lees hem dan vooral zelf. Als u er meerdere heeft, dan zijn we er als biebcommissie heel erg blij mee om een exemplaar te ontvangen.

Vaak wordt er bij de lezingen ´s ochtends of ´s avonds een bijbel gebruikt. Wie geen bijbel heeft of hem vergeten heeft mee te nemen, leent hem dan uit de boekenkast in het Titus Brandsmahuis. Helaas zijn er nu bijna geen bijbels meer te vinden.

We vinden het zonde om nieuwe bijbels aan te schaffen als er bij parochianen ongebruikte bijbels in de kast staan. Daarom deze oproep aan u allen. We zoeken bij voorkeur bijbels die vanaf 1995 zijn uitgegeven, omdat deze uitgaan van de nieuwste inzichten op het gebied van vertalen en bijbelkennis.

U kunt uw bijbel neerleggen in de boekenkast in de Vituszaal of u kunt even contact opnemen met pastor Lysbeth Minnema. We kunnen uw bijbel ook bij u op komen halen als brengen een probleem is. Alvast heel veel dank!
Biebcommissie Sint-Vitusparochie

huispaaskaars bestellen?

Ook dit jaar zijn er weer prachtige huispaaskaarsen te bestellen in de St. Dominicuskerk.
De kaarsen in diverse afmetingen en modellen kunnen weer achter in de kerk worden besteld tussen 1 t/m 26 februari.
De kaarsen die zijn besteld en betaald kunnen vanaf 28 maart. worden afgehaald. Achter in de kerk liggen de bestellijsten en de briefjes met het bankrekeningnummer van de kerk.

Tagged with:

24-02: film ‘Silence’ in Titus Brandsma Huis

Ingeleid door Jan Martien van Welie , aanvang 19.00 uur

Film uit 2017 (160 minuten) van Martin Scorsese, naar het boek van de (christelijke) Japanse schrijver Shusaku Endo.
De zeventiende eeuw. De zoektocht van twee jonge priesters naar hun vermiste mentor brengt hen naar het mysterieuze en exotische Japan, een plek waar hun geloof en alleen al hun aanwezigheid ten strengste verboden zijn. De aangrijpende, soms zenuwslopende (spirituele) reis die ze maken blijkt een ware beproeving voor hun uithoudingsvermogen én overtuigingen.
Waarschuwing: het is een aangrijpende film en bevat een aantal gruwelijke (martel-)scènes.

Bijdrage: 5 euro
Plaats en opgave: Titus Brandsma Huis, tel. (058)2120984, kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl 

schuldhulpmaatje zijn – iets voor jou?

Waarom SchuldHulpMaatje?
Wie (dreigende) schulden heeft komt er zelden op eigen kracht uit. Dan steek je toch een helpende hand uit? Ieder mens verdient een nieuwe kans. Wij noemen dat naastenliefde en baseren dat op Bijbelse waarden.
Als dat je aanspreekt begrijp je onze visie. SchuldHulpMaatje biedt deskundige ondersteuning en begeleiding door vrijwilligers aan mensen met financiële problemen. Deze is ondersteunend aan de inbreng van beroepskrachten. SchuldHulpMaatje. Iets voor jou?

Hoe helpt SchuldHulpMaatje?
Een maatje helpt bij het op orde brengen van iemands geldzaken. En hoe dat op orde kan blijven! Belangrijk is dat een maatje persoonlijke aandacht schenkt en kan motiveren om vol te houden als het moeilijk is. Samen lukt ‘t, dat is ons uitgangspunt. En met succes. Overal in het land weten mensen na hulp van een maatje schuldenvrij te blijven. Jij maakt het verschil!

– Je bent de vertrouwenspersoon van iemand in een kwetsbare positie
– Je voelt je betrokken bij onze doelgroep
– Je bent bereid om structureel tijd beschikbaar te maken
– Je wilt de driedaagse maatjestraining volgen en de
jaarlijkse bijscholing met e-learning

Dan zou jij ons nieuwe maatje kunnen zijn! Meld je aan voor een kennismakingsgesprek. Mail naar coordinator@schuldhulpmaatjeleeuwarden.nl of bel!!  06-37 31 52 65

Wat biedt SchuldHulpMaatje aan de vrijwilliger?
De mogelijkheid om je kennis te gebruiken om mensen met financiële problemen te helpen deze op te lossen. Ze te helpen(weer) zelfredzaam te worden. Tijdens onze maatjesavonden worden onderlinge ervaringen uitgewisseld. Zo leer je van elkaar en kan een ander van jou leren. Regelmatig hebben we op zo’n avond een gastspreker van organisaties die je binnen het werkveld tegenkomt. Denk hierbij aan bijv. CJIB, Kredietbank Nederland, een beschermingsbewindvoerder, een zorgverzekeraar, enz.

Wat vraagt de organisatie van de vrijwilliger?
SchuldHulpMaatje investeert in jou. Je neemt deel aan de driedaagse maatjestraining. Deze vindt plaats op drie verschillende dagen, niet aaneengesloten. Ook is er de jaarlijkse bijscholing via e-learning. Wij verwachten van jou, dat jij je voor tenminste twee jaar kunt inzetten voor SchuldHulpMaatje. Vele vrijwilligers zijn al veel langer aan ons verbonden. Wij hopen dat jij daar ook bij gaat horen.

Zie voor andere maatjesprojecten: Support Fryslan

Tagged with: ,
Top