caritas en diakonie in het hart van onze kerk – brief van de Nederlandse bisschoppen

aanmelden Wereldjongerendagen kan nog tot 31 mei

Je kunt op bijgaande link klikken voor meer informatie: https://www.rkkerk.nl/aanmelden-voor-de-wereldjongerendagen-2023-kan-nog-tot-31-mei-kijk-de-videos/

De KRO-NCRV heeft een promovideo gemaakt over de WJD te downloaden via de volgende link: https://we.tl/t-KzkwNtVQ5g Deze link moet wel binnen 7 dagen gedownload worden.

varen met de scheepsmaatjes, een reisverslag

Verslag met fotos van familieweekend 2023, thema Maria

Vrijdag 12 mei is het familieweekend goed begonnen. Met 13 jongeren, vier begeleiders en ouders die de jongeren naar Nijhuizum brachten hebben we heerlijke macaroni gegeten.  Daarna hebben we Fruitmandenspel gespeeld met het verhaal van de bruiloft te Kana.  Daarna heeft iedereen  een rozenkrans gemaakt en kregen de jongeren een boekje met de uitleg van het bidden van de rozenkrans. Met het spelen van Weerwolven sloten we de dag af.

Zaterdagochtend kwamen de 11 ouders met de 13 kinderen erbij. We gingen na de koffie in leeftijdsgroepen uit elkaar. De ouders kregen lectio divina. De jongeren spraken over engelen vanwege de boodschap van de engel aan Maria. En de kinderen hebben engeltjes geknutseld en een kleurboek je over de Bijbelverhalen van Maria.

Zaterdagmiddag was er buiten een spel middag. Het was heerlijk weer en jong en oud had veel plezier. ‘s avonds er voor de kinderen een pyama party met een voorleesverhaal over Bernadette van Lourdes. De jongeren speelden weer weerwolven, en de ouders waren heel fanatiek met een kaartspel.

Zondagochtend na het ontbijt werden de slaapkamers opgeruimd. Na de koffie hadden we een gebedsviering. Daarna werd er een groepsfoto gemaakt. Na de lunch en het opruimen van de benedenverdieping was het weer tijd om afscheid te nemen. Iedereen keek met grote tevredenheid terug op het weekend. 

uitnodiging Familytour

Marialof in Emmercompascuum -2e Pinksterdag

Bisschop Ron van den Hout gaat voor in het jaarlijks Marialof op tweede Pinksterdag, 29 mei a.s. ‘s middags om 15.00 uur in de St. Willehaduskerk te Emmercompascuum.

Thema van het Marialof is: Maria, gids op onze reis. De Tweede Pinksterdag wordt weer een bijzondere feestdag, op het feest van Maria Moeder van de kerk, en Moeder van iedereen!

De viering begint in de kerk en eindigt met een processie naar de kapel van Maria, Hertogin van Drenthe buiten bij de kerk.  Een ieder is van harte uitgenodigd bij dit Marialof!

Adres St. Willehaduskerk: Hoofdkanaal o.z. 82, Emmercompascuum.

Bonifatiusdag zondag 11 juni 2023

(update 05-05-2023)

Op zondag 11 juni a.s. is de jaarlijkse Bonifatiusdag in Dokkum. In de misviering wordt voorgegaan door bisschop Ron van den Hout en bisschop Hans van den Hende van het bisdom Rotterdam. De processie en eucharistieviering beginnen vroeg in de middag, zodat ook alle priesters, diakens en pastoraal werkers er in principe bij kunnen zijn. Deze Bonifatiusdag start het meerjarig thema ‘Werk maken van je geloof’, vooruitkijkend naar het eeuwfeest in 2026 van de herleving van Bonifatiusbedevaarten in het noorden onder leiding van H. Titus Brandsma. 

Klik hier voor de flyer met dagprogramma

pelgrims van hoop – nationale bedevaart naar Rome in jubeljaar 2025

Paus Franciscus nodigt gelovigen uit om als Pelgrims van hoop naar Rome te komen in het Jubeljaar 2025.
De bisschoppen van Nederland willen gezamenlijk met pelgrims uit de zeven Nederlandse bisdommen op deze uitnodiging ingaan. 

 

 

In de meivakantie (26 april tot en met 4 mei 2025) wordt daarvoor een Nationale Bedevaart georganiseerd naar Rome.

 

 

komende activiteiten voor jongeren

Roepingenavond

Kloosterweekenden

Landelijke misdienaarsdag

Wereldjongerendagen

Pastor Minnema: “Verstoppen onder je dekbed of toch wegen zoeken om te leven: je hebt altijd de keuze”

“Wees lief voor jezelf. Het is niet erg om een dag in bed te blijven liggen omdat het niet gaat, maar de volgende dag heb je wel weer de keuze of je nog een dag in bed blijft of dat je wegen zoekt om toch te kunnen leven”, zegt Lysbeth Minnema in het radioprogramma Geloof, Hoop & Liefde van LEO Middelsé.

De uitzending is woensdag 01-03-2023 om 17:00 tot 18:00 uur te horen op radio LEO Middelsé. Daarnaast zijn de gesprekken terug te luisteren via de website van LEO Middelsé.

Luister hier het gesprek terug:

Geprolongeerd: Lectio Divina

Lectio divina, de eeuwenoude methode van biddend lezen/lezend bidden behoeft waarschijnlijk inmiddels geen introductie meer. Nadat wij eind vorig jaar met het experiment begonnen, beschikken we nu – dankzij de feedback van een trouwe groep deelnemers – over een degelijk concept. In de eerste vier bijeenkomsten, eind vorig jaar, behandelden we het boek Jona. Maar begin dit jaar hebben we de opzet veranderd. In de bijeenkomst op maandagavond stellen we de evangelietekst van de zondag daarop centraal. Na drie bijeenkomsten in januari en februari bleek de groep deze aanpak te waarderen. Langs deze lijn willen we dan ook tot de zomervakantie doorgaan.

We hebben tot het begin van de vakantie de volgende bijeenkomsten gepland:

Data: 20 maart, 17 april, 15 mei en 19 juni

Tijden: 19.30 u – 21.30 u

Plaats: Titus Brandsma-huis,

(Bonifatiusplein 21, Leeuwarden)

Kosten: € 3,- per keer

Opgave: kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl

 

Belangstelling? Wacht niet te lang: er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers per avond. Je kunt voor één keer aanschuiven om te proeven of het iets voor je is. Voor alle keren inschrijven kan natuurlijk ook.

Tot ziens

Pastor Lysbeth Minnema/Frits Eshuis.

 

 

Bonifatiusacademie – aanbod 2023

Low Waste – tips duurzaamheid

vredeswake Oekraine

Vredeswake bij het paard op de Nieuwstad

Vanaf nu is er elke donderdagmiddag van 17 tot 17.30 uur een vredeswake bij het paard op de Nieuwstad in Leeuwarden. In stilte bidden en waken we voor de vrede in Oekraine en overal op de wereld. U bent van harte welkom om mee te waken door naar de Nieuwstad te komen waar u mensen aantreft met de vredesvlag. Meer informatie kunt u krijgen bij Solidair Friesland, jbosman@solidairfriesland.nl

gebeden voor Oekraine

missie en visie 2022 – 2027

Top