01-02 (zaterdag): herinnering Ouder-en-kind-middag

Op zaterdag 1 februari zullen tussen 15.30 en 17.30 uur in de zalen naast de Dominicuskerk verschillende activiteiten zijn op het gebeid van geloofsopvoeding. Er is informatie over de kinderkerk, kindercatechese, ouder-en-kind-zondagen, klubcatechese, voorbereiding op de eerste communie, voorbereiding op de doop, en er ligt materiaal dat u thuis kunt gebruiken. Ook hebben we diverse tweedehands kinderbijbels te koop voor een paar euro.

Tijdens de middag kunnen de kinderen een kaars versieren, die ’s avonds gewijd wordt in de gezinsviering. En tussendoor eten we met elkaar pannenkoeken vanwege Maria-Lichtmis.

Samengevat: Hier moet je bij zijn!
Wat: inspiratiemiddag voor ouders met kinderen van 0-14 jaar
Waar: zalen naast de Dominicuskerk
Wanneer: 1 februari van 15.30-17.30 uur
Hoe:  spelletjes, boeken, gesprekken, kaarsen maken, activiteiten die ondersteunen bij geloofsopvoeding

Extra
kinderen en tieners zijn ook van harte welkom
17.30: Na afloop samen pannenkoeken eten
19.00 uur: gezinsviering Maria Lichtmis in de Dominicuskerk
Opgave en informatie  via kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl

27-01 lezing ‘Aan Abraham valt wat te beleven’

Lezing door Dr. Piet van Midden
Onbekend maakt onbemind. Neem Abraham: voor velen is het slechts een naam en daar blijft het dan bij. Maar Abraham is meer dan zomaar een reiziger. Wat bezielt iemand om een vruchtbaar gebied te verlaten om op zoek te gaan naar een land waar zijn nageslacht kan wonen. Nageslacht dat God hem wel beloofde, maar dat hij helemaal niet heeft. Als hij en Sara uiteindelijk een zoon krijgen, noemen ze die ‘Isaak’: ‘lachertje’ betekent dat. En van het land komt ook niet veel terecht. Het enige stukje dat hij zijn bezit mag noemen, is een graf. Is Abraham de geboren verliezer? Nee, of wij zijn het allemaal. Want je vindt zomaar je eigen leven in dat van Abraham terug. Hierover wil dr. Piet van Midden met ons in gesprek gaan. Dr. Piet van Midden is docent Hebreeuws aan Tilburg University, voorzitter van het OJEC (Overlegorgaan van Joden en Christenen) en schrijver van o.a. De Groeibijbel.

Datum/tijd: maandag 27 januari om 20.00 uur in het Titus Brandsma Huis
Opgave: kerkelijkbureau@sintvitusparochie.nl
Bijdrage: 5 euro

Sant´Egidio-maaltijd van vrijdag 17 januari

voetbalplaatjes sparen

appeltjes van oranje! ‘maatjes ben je samen’

Top