liturgie

Geïnspireerd door het evangelie werken wij met elkaar aan groei in geloof en christelijke spiritualiteit. In de liturgie eren en ontmoeten wij God. Wij komen samen om in woord en teken, in gebed en gezang ons geloof te uiten en de Schrift te overwegen.

De vieringen in de kerken gaan voorlopig NIET door i.v.m. het coronavirus. Op de welkomstpagina van de site houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zoals de onlinevieringen in de Goede Week en wat zich verder zoal voordoet.

Goede Week 2020
Tijdens de Goede Week, te beginnen op Palmzondag worden er online vieringen aangeboden. Op de openingspagina leest u er meer over.

Speciaal voor de kinderen

Algemene informatie

• Het vieringrooster geeft informatie over de vieringen (waar, wanneer, lezingen, etc.) in de 4 kerken.
    • Op de pagina liturgie voor de week vindt u de lezingen, liederen en gebeden van de weekendvieringen.
    • Door de week zijn er vieringen in de 4 parochiekerken, de dagkapel St. Marcuskerk te Jirnsum en in een aantal zorginstellingen. Voor meer informatie hierover klik hier >>>
    • Parish information in English
    • Jaar van het Woord is een publicatie van de katholieke Bijbelstichting met teksten voor iedere dag in de periode van 26 januari tot 30 september 2020. Deze bevat een citaat uit de lezingen van de mis van de dag, een korte overweging en een gebed. Geschikt voor wie iedere dag op laagdrempelige wijze geestelijk wil worden gevoed.

Onze liturgie probeert aansprekend en herkenbaar te zijn voor iedereen, waarbij het accent kan liggen op

Meer weten?