boeken ter ondersteuning in de vastentijd

“Op de bodem van onze ziel borrelt de bron van de Heilige Geest die ons levend maakt. Maar deze bron is vaak bedolven. Door al onze bezigheden zijn we de relatie met ons hart, met onze ziel kwijt. Wanneer we vasten, graven we door onze innerlijke chaos heen om de bron te bereiken. Als we daarmee in contact zijn, wordt ons leven vruchtbaar. Dan bloeit het op.” Anselm Grün

Als bibliotheekcommissie willen we u wijzen op boeken die ons ondersteunen de vastentijd intensief en vreugdevol te beleven. De vastentijd maakt het verlangen naar eenvoudig leven in de maatschappij wakker. We proberen bewust te leven, innerlijk vrij te worden en in ons consumeren sober te zijn in deze tijd op weg naar het Hoogfeest van Pasen.

Anselm Grün heeft een boekje geschreven dat heet: Vasten, je innerlijke bron vinden. Door middel van opdrachten, oefeningen en contemplatieve teksten brengt hij je bij je innerlijke bron, waar je in contact komt met je diepste zelf en waar God zich laat ontmoeten. Voor elke week van de zes weken op weg naar Pasen biedt hij een tekst die verdieping geeft, om te overwegen en te oefenen. Zo wordt de vastentijd een inspirerende tijd.

Ook Olga Leever en Idelette Otten hebben een boekje geschreven dat gebruikt kan worden voor verdieping in de vastentijd: Vasten, de kunst van geven en loslaten. Dit boekje geeft praktische tips en handreikingen voor een vruchtbare vastentijd. Ook vertellen mensen van verschillende achtergronden over hun motivatie om serieus werk te maken van de vastentijd.

Beide boeken liggen op de kast in de Vituszaal om u te ondersteunen in deze mooie, inspirerende tijd op weg naar Pasen.
De Biebcommissie