goed gemutst de winter door – 1 dec. 2022 bijeenkomst breiactie

(update 15 november 2022)

BIJEENKOMST BREIACTIE  1 dec 2022
Op donderdag 13 oktober zijn we gestart met de actie om mutsen en sjaals te breien voor iedereen die er één nodig heeft. Het was een gezellige morgen met veel wol, breinaalden, enthousiaste mensen en zelfs de fotograaf van het Friesch Dagblad die er aandacht aan wilde besteden. Ook als u daar niet bij was, maar het wel leuk vindt om iets te breien, dan kunt u meedoen. Op donderdag 1 december 9.30 komen we weer bij elkaar in het Titus Brandsma Huis om alle gemaakte mutsen en sjaals te showen en uit te delen. Je bent ook welkom op die ochtend als je een muts of sjaal nodig hebt. Samen houden we elkaar warm ook op de koude dagen.

Heeft u nog vragen of heeft u wol nodig, neem dan contact op met pastor Minnema.

pastor.minnema@sintvitusparochie.nl of tel.nr. 06-24843682

START BREIACTIE 13 oktober 2022
Waarschijnlijk is het je niet ontgaan. De dagen worden kouder en de energieprijzen worden hoger.
Er wordt misschien op hoog niveau iets geregeld, maar voor het zover is, is er nog veel koudwatervrees. 10 % van je lichaamswarmte verlies je via het hoofd. Dus als je een muts draagt zal je je warmer voelen.

We willen graag met een groep mensen mutsen en sjaals breien voor iedereen die er één nodig heeft. Hou je van breien en wil je dat ook voor een ander doen of wellicht voor eigen gebruik, kom dan op donderdag 13 oktober 9.30 uur naar het Titus Brandsmahuis voor een eenvoudig patroon voor een muts en voor het ophalen van wol. Als je dat wilt kunnen we ook afspraken maken om samen te breien.

Heb je wol thuis liggen waar je niets mee doet, breng het dan mee naar de kerk of kom het langs brengen in het Titus Brandsmahuis. Dat is elke doordeweekse ochtend open van 9.30-11.30.
Je wordt verwelkomd met een kop koffie of thee.

Het zal deze winter overal frisser zijn door de hoge energieprijzen. Met warme kledingstukken houden we de stookkosten betaalbaar in de kerk en bij mensen thuis. Met deze actie dragen we daaraan een steentje bij. Doe je ook mee?
Hier is een link naar een eenvoudig patroon voor een muts:

Voor meer informatie, kun je contact opnemen met pastor Lysbeth Minnema

pastor.minnema@sintvitusparochie.nl of tel.nr. 06-24843682